Для любителів прянощів та солоденького імбирне печиво – це справжня насолода. Хрустке пісочне тісто, неймовірний аромат та приємний пряний смак – це печиво ви точно не переплутаєте з якимось іншим. У багатьох воно асоціюється із новорічними та різдвяними святами, тому найчастіше його печуть саме у зимовий період. Говорять, що імбирне печиво вигадали англійські монахи десь у ХІІ-ХІІІ століттях. Монах, який готував солодощі до Різдва випадково насипав у тісто прянощі. Але їх смак настільки усім сподобався, що імбирне печиво почали випікати кожного року. Рецептів цього печива є безліч, але жоден із них просто не може бути не смачним. До того ж не обов’язково чекати різдвяних свят аби приготувати цю смакоту. Якщо ви задумалися над тим як приготувати імбирне печиво, то ось вам рецепт:

  • вершкове масло чи маргарин – 100 гр;
  • цукор – половина склянки;
  • куряче яйце – 1;
  • мука – 2 склянки;
  • розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • свіжий натертий імбир (кількість визначайте на власний смак, приблизно корінчик 2-3 см);
  • кориця – 2 ч. л;
  • якщо ви прихильник чорного перцю та гвоздики – то додавайте їх також.

Спочатку вершкове масло кімнатної температури збиваємо разом із цукром, додаємо яйце. Перемішуємо муку, розпушувач та спеції. Замішуємо приємне еластичне тісто.

За допомогою фігурок чи просто склянкою вирізаємо печиво, викладаємо на деко та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. В середньому печиво печеться 15-20 хвилин, слідкуйте за його зовнішнім виглядом.Все, печиво готове до вживання із чаєм чи глінтвейном. За бажанням можна його прикрасити глазур’ю. Рецепт простої та білосніжної глазурі без яєць можна знайти ТУТ

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *