Єврейський штрудель або печиво з горіхами

Єврейська кухня доволі проста, смачна і є однією із найдавніших. Так як єврейський народ розселився по всьому світу, то і їхні кулінарні рецепти поширені у багатьох країнах. Серед класичних – це фаршировані страви, наприклад риба, маца, хала тощо. Також у ній є багато страв із використанням борошна, зокрема солодке.

Родичі Гарбузові пропонують вам приготувати дуже смачний єврейський штрудель. Для цього нам потрібно:

  • вершкове масло – 150 гр. в тісто + 50 гр. масла для змащування;
  • сметана – 150 гр.;
  • яйця – 2;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • цукор – 100 грам в тісто і за смаком в начинку;
  • борошно – 500 грам, але може знадобиться більше або менше

Для першої начинки:

  • 2 склянки рубаних горіхів;
  • Смородинове варення;

І для другої начинки:

  • 2 великих яблука;
  • Кориця – за смаком;
  • Цукор – за смаком;
  • Цукрова пудра для присипки

У довільному порядку всипаємо в борошно інгредієнти для тіста. Потрібно вимісити пісочне тісто і загорнути в плівку. Залишити на 40 хвилин.

Тим часом можна підготувати начинку. Яблука нарізаємо кубиками. Викладаємо масло (ті 50 гр. розм’якшити). Горіхи подрібнюємо.

Розділяємо все тісто на 4 частини. Буде 4 штруделя. Потрібно разкатати тонкий, дуже тонкий пласт. Змащуємо маслом, потім змащуємо варенням,  щедро посипаємо горіхами. Далі згортаємо рулетом. Теж саме робимо з другою частиною тіста.Другий вид рулету буде  з яблуками. Також розкачуємо тонке тісто, змащуємо маслом, посипаємо корицею, цукром та викладаємо яблука. Акуратно згортаємо у рулет.

Всі рулети зверху потрібно змастити маслом. Масло має бути не рідким, а м’яким. Випікати при температурі 180 градусів до готовності. Ще гарячими рулети нарізати на порційні шматочки і присипати цукровою пудрою. Після охолодження з рулетів вийде дуже розсипчасте печиво. З горіховим смаком і легкою кислинкою.Смачного!


Фото та текст Ольга Євтушенко ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *