Як зробити курагу самостійно

Недозрілі, тверді і не смачні абрикоси перетворюємо у смакоту.  Обовязково мають бути недозрівші або дуже тверді плоди, бо під час термообробки соковиті та м’які абрикосики мають шанс перетворитись у варення.

Все що треба це 3 кг абрикос і 4 кг цукру. Отже, видаляємо кісточки і розрізаємо на частинки, у мене величезні абрикоси, тому я різала на 4-5 часточок. Можна і половинки лишити, тоді зовсім на курагу схоже буде. З цукру потрібно зварити сироп з мінімальним додаванням води або засипати порізані абрикоси цукром і залишити на ніч, а вранці злити сироп і довести до кипіння, потім киплячим сиропом залити плоди і чекати повного вистигання. Знов злити сироп і довести до кипіння та залити абрикоси. І так разів 6. Важливо, щоб сироп повністю вистигав, тобто в день процедуру проводити 2-3 рази. З кожним разом зеленкуваті і бліднуваті боки будуть яскравіші та яскравіші.

Далі все просто: відцідити сироп і сушити у духовці при температурі до 100 градусів, на сонечку під марлею або у сушилці. І вуаля:)
>Смачного!


Фото та текст Ольга Євтушенко ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *