Торф’яний пиріг – найпопулярніший десерт Естонії

Пропонуємо вам приготувати дуже ніжний та смачний десерт – торфяний пиріг. Мовою оригіналу – Turbakook. М’яка кремова начинка, хрустка шоколадка скоринка та соковиті ягоди створюють неперевершану смакову композицію. Рекомендуємо приготувати. Тим паче, що рецепт дуже простий, всі інгредієнти можна без проблем придбати або знайти у холодильнику.

Ну що, для Turbakook потрібно:

Крихта (тісто):

  • вершкове масло/спред – 200 гр.;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 1 ст. ложка;
  • какао – 4 ст.ложки з чубком (для вираженого шоколадного смаку)

Сирна начинка:

  • домашній сир – 500 гр.;
  • яйце – 1;
  • цукор – за смаком (3-4 ложки);
  • ванілін (за бажанням);
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст.ложка;
  • ягоди (краще вишня), адже поєднання шоколаду та вишні – класична смакота!

Для приготування тіста потрібно розтерти вершкове масло кімнатної температури разом із іншими інгредієнтами у крихту. Перетираємо руками. Весь процес займає декілька хвилин.

Для начинки потрібно збити міксером яйце з цукром, додати сметану, кукурудзяний крохмаль і домашній сир. Масу добре вимішати.

Тепер можна формувати шоколадний пиріг. На дно форми викладаємо 2/3 тіста (крихти), далі виливаємо сирну начинку, зверху за бажанням викладаємо ягоди  і викладаємо крихту, що залишилася.

Готовий пиріг випікати при температури 180 градусів 30-40 хвилин, але процес випікання контролюйте залежно від вашої духовки.Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *