Сирна запіканка без муки

Кисломолочний сир – надзвичайно корисний продукт, проте не всім він до смаку у сирому вигляді. Для особливо вибагливих можна запропонувати його скоштувати у вигляді запеченої сирної запіканки. Вона виходить надзвичайно ніжною, повітряною зі смачною скоринкою. Такий десерт точно не залишить нікого байдужим. Сирну запіканку готують як з мукою, так і з манкою. Ми будемо використовувати манку, тому її можна назвати навіть дієтичною.

Для приготування сирної запіканки нам знадобиться:

  • Сир кисломолочний – 500 гр;
  • Курячі яйця – 2-3 (залежно від розміру);
  • Манна крупа – 4 столові ложки;
  • Молоко – 100 гр;
  • Цукор – за смаком;
  • Сухофрукти – 100 гр (на ваш смак);
  • Ванілін (за бажанням)

Рецепт надзвичайно простий та швидкий. Беремо сир, додаємо до нього яйця, манку, молоко, цукор, ванілін та ретельно перемішуємо. Найкраще і найлегше це робити блендером, тоді маса виходить однорідною та мусоподібною. Даємо масі відпочити хоча б одну годинку аби манка набухла та настоялася. Поки манка набухає залийте сухофрукти холодною водою. Після відведеного часу додаємо родзинки, перемішуємо та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-60 хвилин. Стан запіканки перевіряйте за скоринкою, яка буде утворюватися у процесі запікання.

Опісля чекаємо хоча б 10 хвилин аби запіканка прохолола або взагалі стала холодною. Подавати можна зі сметаною, фруктами, медом, варенням тощо.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *