Рогалики на пісочному тісті без яєць

«Родичі Гарбузові», як завжди, збирають для вас тільки прості та доступні рецепти, які з легкістю та мінімальною кількою часу можна приготувати вдома. Сьогодні один такий простий рецепт – це рогалики на пісочному тісті. Чому не на дріжджах? Бо весь процес їх приготування зайняв би довше часу та потребував більше продуктів. Отож, готуємо рогалики без яєць. Для цього нам знадобиться:

  • борошно – 4 склянки;
  • вершкове масло або маргарин – 200 гр;
  • кефір – 1 склянка;
  • сода – 1 ч. л.

Для початку масло потрібно витягнути з холодильника та нагріти до кімнатної температури, порізавши на маленькі шматочки. До кефіру насипаємо соду, у цей час додаємо 3 склянки борошна до м’якого масла. Якщо ви хочете отримати солодке тісто, то додайте на цьому етапі 2-3 столові ложки цукру (все залежить від того наскільки солодка начинка у вас буде). Борошно із масло перетираємо руками до дрібних крихт, поступово наливаємо кефір. Перемішуємо та додаємо необхідну кільки муки, може вийти ще склянка, може більше, може менше. Все залежить від кефіру. Замішуємо еластичне тісто, ділимо його на 6 частин. Для того, щоб було легше з ним працювати відправляємо його у холодильник десь на 30 хв, а можна і в морозильну камеру на декілька хвилин.

Якщо ви будете робити рогалики із маковою начинкою, то саме час її приготувати. Візьміть 5 столових ложок маку та 4 столові ложки цукру і змеліть у кавомолці, додайте трішки гарячої води або молока, багато не треба, маса має вийти густа, залишаємо на декілька хвилин запаритись. Цієї кількості начинки вистачить на половину рогаликів. Для інших можна використати будь-яке варення чи заморожені ягоди із цукром, чи корицю із цукром тощо.

Тим часом дістаємо тісто і розкачуємо круг, товщиною 4-5 мм, розрізаємо його на 8 рівних частин. На кінці кожної частини розміщуємо начинку і згортаємо наш рогалик.

Готові рогалики на пісочному тісті викладаємо на деко і залишаємо у духовці, попереднього розігрітій до 180 градусів на 30 хвилин. Готовність визначайте по зовнішньому вигляді.

Все, наші рогалики на пісочному тісті без яєць готові до споживання. Перед подачею посипте їх цукровою пудрою чи кукурудзяним крохмалем.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *