Рецепт простих кексів на кефірі

Хто не любить смачних кексів – той точно не зверне увагу на цей рецепт, а от любителям солоденького він має бути до смаку. Кекси є надзвичайно різні. Ви могли чути і другу їхню назву – мафіни. Проте, від назви смак їх не змінюється, а змінюється залежно від інгредієнтів. Кожна країна має свої особливості приготування цього смаколика. Наприклад, британці поливають їх глазур’ю, а німці цукровою пудрою.

Що приваблює у кексах – так це не складний процес їх приготування. Впевніться у цьому самі. Для того, щоб приготувати смачні та легкі мафіни нам потрібно:

  • маргарин або вершкове масло – 200 гр;
  • кефір – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 3;
  • мука – 3 склянки;
  • розпушувач – 15 гр. або 1 ч.л соди + оцет

Яйця збиваємо разом із цукром, додаємо кефір, розтоплений до рідкого стану маргарин чи масло, муку та розпушувач. Все ретельно перемішуємо та даємо постояти 10-15 хвилин. Тісто має вийти густим, як сметана.

Готову масу виливаємо на половину маленьких формочок, адже наші кекси мають підрости. За бажанням у тісто можна додати різноманітні сухофрукти, горішки. Відправляємо мафіни у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин (час випікання залежить від вашої духовки).

Готові кекси можна, як британці залити глазур’ю (рецепт глазурі) чи посипати цукровою пудрою.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *