Рецепт королівської ватрушки

Що таке звичайна ватрушка відомо багатьом. А от чим вона відрізняється від королівської? Насамперед, смаком! М’яке тісто та ніжна сирна начинка дійсно мають вишуканий приємний смак.

Дослідники вважають, що саме слово «ватрушка» походить від «ватри», що означає вогонь. Класична ватрушка є круглою і нагадує сонце. Наш королівський варіант являтиме собою закритий пісочний пиріг із сирною начинкою, який разом із чашкою імбирного чаю чи духмяної кави зігріє вас у морозні зимові дні.Отож, для цього смаколика потрібно:

Крихта (тісто):

  • вершкове масло/спред – 200 гр.;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 1 ст. ложка

Сирна начинка:

  • домашній сир – 500 гр.;
  • яйце – 1;
  • цукор – за смаком (3-4 ложки);
  • ванілін (за бажанням);
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст.ложка;
  • ягоди (за бажанням)

Для приготування тіста потрібно розтерти вершкове масло кімнатної температури разом із іншими інгредієнтами у крихту. Перетираємо руками. Весь процес займає декілька хвилин.

Для начинки потрібно збити міксером яйце з цукром, додати сметану, кукурудзяний крохмаль і домашній сир. Масу добре вимішати.

Тепер можна формувати королівську ватрушку. На дно форми викладаємо 2/3 тіста (крихти), далі виливаємо сирну начинку, зверху за бажанням викладаємо ягоди (добре пасує вишня, журавлина) і викладаємо крихту, що залишилася.

Готовий пиріг випікати при температури 180 градусів 30-40 хвилин, але процес випікання контролюйте залежно від вашої духовки.Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *