Рецепт халви без муки в домашніх умовах

Халва – це не лише смачний десерт, але і надзвичайно корисний. Вона містить у своєму складі багато вітамінів та легко засвоюється організмом. Халва – це джерело білків, які допомагають у роботі шлунково-кишкового тракту. А якщо говорити про соняшникову халву, яку ми і будемо робити, то вона містить надзвичайно велику кількість вітаміну Е, що позитивно впливає на стан шкіри, волосся, нігтів. У ній також присутній вітамін В1, який є корисним для нервової системи, а також для серця та F1. Вітамін F1 сприятливо впливає на судини, покращує кровообіг.

Тому, давайте приготуємо корисну соняшникову халву без цукру та без муки. Для цього нам потрібно:

  • зерна соняшнику – 225 гр;
  • родзинки – 35 гр;
  • мед – 60-70 гр;
  • соняшникова олія – 1-2 столові ложки.

Спочатку заливаємо родзинки холодною водою та залишаємо. На сухій сковороді обсмажуємо зернята до золотавого відтінку. За допомогою блендера, а ще краще – кавомолки – подрібнюємо насіння соняшника. Якщо використовувати кавомолку – то виходить соняшникова мука. Родзинки можна залишити цілими, можна також подрібнити. Тепер до соняшникової муки додаємо родзинки, мед та олію. Олію раджу додавати поступово та вимішувати масу руками. Якщо брати 2 столові ложки халва виходить трохи вологою, проте це як кому до смаку.

Отриману масу утрамбовуємо у контейнер, попередньо вистеливши харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на декілька годин. Згодом маса триматиме форму та її можна буде порізати на шматочки. Або можна одразу зробити халву у кульках, як цукерки.

Через декілька годин наша халва готова до вживання. Але пам’ятайте. Не дивлячись на її користь – вона дуже калорійна. Якщо не хочете набрати зайвих кілограмів рекомендовано з’їдати в день 20-30 грамів цих солодощів.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *