Рецепт гарбузового печива

Не секрет, що найкраще печиво – домашнє. Щоб зробити його оригінальнішим, цікавішим варто додати лише один компонент і звичайне печиво стає уже особливим. Ми пропонуємо використати гарбузове пюре.

Гарбуз надзвичайно корисний. Разом із морквою він є лідером по вмісту вітаміну А; покращує обмінні процеси в організмі; багатий на залізо, вітаміни С, Е, РР, В1, В2; гарбуз корисний при захворюваннях печінки, шлунково-кишкового-тракту тощо.

Отож, наше печиво вийде не лише мега смачним, але і надзвичайно корисним. Для його приготування нам потрібно:

  • мука – скільки займе;
  • пюре – 150 гр;
  • яйце – 1;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • цукор – 120 гр (чи за власним смаком);
  • розпушувач – 2 ч.л;
  • кориця, цукрова пудра, сіль

Спочатку змішуємо сухі інгредієнти: мука, розпушувач, кориця, сіль. Масло кімнатної температури розтираємо із цукром, додаємо яйце та пюре. Об’єднуємо дві маси. Взагалі, консистенцію тіста потрібно регулювати залежно від того яке ви хочете отримати печиво. Якщо більш схоже на пряники – то тісто має бути липким, якщо більш пісочне – тісто має бути тугим, добре вимішаним.

Тепер формуємо печиво у формі кульок та обкачуємо у цукровій пудрі. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин (залежно від вашої духовки).

Печиво із липкого тіста виходить дуже м’яким та ніжним і гарно смакує разом з молоком. Обов’язково приготуйте!

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *