Пишні оладки на кефірі

Оладки – це чудовий варіант для сніданку чи вечері, дітлахи їх дуже полюбляють, адже їсти їх можна з медом, варення, сметаною тощо. До речі, це одна із найдавніших страв, яка смакувала як і найбіднішим людям, так і заможнім.

Для того, щоб оладки були пишними та смачними не обов’язково використовувати дріжджі. Пропоную рецепт простих та смачних оладок на кефірі, до речі, ідеальний варіант використання кефіру у якого закінчився термін придатності.

  • Кефір – 1 склянка;
  • Мука – 1, 5 склянки;
  • Сода – 1 чайна ложка без чубка;
  • Сіль – дрібка;
  • Цукор – 1,5 столові ложки.

Соду насипаємо до кефіру, щоб вона перешипіла, потім додаємо муку, сіль, цукор. Тісто має нагадувати густу сметану.

Смажимо оладки на добре розігрітий сковороді до рум’яної скоринки під закритою кришкою.

Подаємо до столу як гарячими, так і холодними, хто як любить. Можна у тісто додати шоколад – тоді вийдуть шоколадки оладки, яблука, сухофрукти.
Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *