Пиріг “Вишня під снігом”

Для любителів смачних, соковитих та ніжних десертів сьогодні пропонуємо приготувати пиріг “Вишня під снігом”.
Отож, для тіста нам потрібно:

  • 3 жовтки;
  • 1 склянка цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 ст.л. розпушувача:
  • 1,5-2 склянки води (тісто має бути як густа сметана).

Жовтки збиваємо з цукром та додаємо інші інгредієнти.

Для “снігу”:

  • 3 білка;
  • 0,5 склянки цукру;
  • дрібка солі;
  • дрібка лимонної кислоти

Масу потрібно збити до густих піків.

Тепер складаємо наш десерт. У форму виливаємо тісто, зверху густо посипаємо вишнею. Ставимо запікатися у духовку на 20 хвилин. Температура 180 градусів.

Потім форму витягуємо, зверху викладаємо “сніг” і знову випікаємо до готовності.

От і все. Дуже простий, як і всі рецепти Родичів гарбузових, але дуже смачний пиріг готовий.

Можна за бажанням у тісто додати какао чи кероб, які дуже добре пасуватимуть до вишні.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *