Простий кекс на кефірі

Яка випічка найсмачніша? Правильно, домашня! Саме тому я вам пропоную для себе та своїх близьких чудовий і надзвичайно легкий у приготуванні смаколик – кекс на кефірі. Вам знадобиться мінімум зусиль для пошуку інгредієнтів та замішування тіста. А результат порадує неперевершеним смаком та натуральністю, на відміну від куплених солодощів і #успіх вам гарантований.

Отож, щоб приготувати простий кекс на кефірі нам потрібно:

  • яйця – 3 штуки;;
  • 1 склянка кефіру, у яку можна додати ложку сметани;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • 0,5-1 склянка цукру (залежно від того наскільки солодке ви любите);
  • 1 пачка розпушувача;
  • суміш сухофруктів та цукати (кількість визначайте на власний смак).

Як варіант, можна використовувати свіжі ягоди, ревінь, додавати лимонний чи апельсиновий сік із цедрою, мак, горішки, ваніль, корицю тощо. Що любите – те і додавайте.

Замішуємо тісто. Для початку розбиваємо яйця, додаємо цукор та збиваємо міксером декілька секунд  до збільшення маси та появи її білого кольору, наливаємо кефір і перемішуємо. Тепер поступово додаємо муку разом із розпушувачем. Додаємо до тих пір, поки тісто почне нагадувати густу сметану. Тепер залишилися черга сухофруктів та цукатів.

Важливо! Більшість сухофруктів обробляють діоксидом сірки аби вони не псувалися та з метою збереження товарного вигляду. Також діоксид сірки вбиває бактерії. Саме тому перед вживанням сухофрукти та цукати потрібно залити на 10 хвилин холодною водою, у якій діоксид сірки розчиняється, саме холодною, а не гарячою. Після того ще раз їх промити й лише тоді додавати у тісто.

Готове тісто викладаємо у форму. Випікати при температурі 200 градусів 50-55 хв. Коли кекс вистигне – посипати цукровою пудрою.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *