Прості булочки на йогурті чи кефірі

Не знаєте що робити із йогуртом, у якого закінчився термін придатності? Пропоную спекти прості, але смачні булочки. Мінімум інгредієнтів, мінімум затрат – максимум смакового задоволення. Для цього рецепту не знадобляться дріжджі, що значно зекономить час приготування, так що їх по праву можна назвати булочки на швидку руку.

Йогурт – надзвичайно корисний напій. Вперше його отримали давні скіфи. Він мав густу консистенцію, кислуватий смак та міг довго зберігатися. Звичайно, з часом технологія виготовлення того йогурту втратилася, проте зараз ми маємо можливість не лише купувати готовий продукт, але і завдяки закваскам, самостійно зробити справжній натуральний йогурт без домішок.Отож, для приготування булочок на йогурті нам потрібно:

  • натуральний йогурт без домішок – 300 гр;
  • мука – 350 гр;
  • рослинна олія – 1 столова ложка;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • розпушувач – 2 чайні ложки;
  • сіль – 1,5 чайні ложки

Змішуємо муку, сіль, розпушувач та цукор. Окремо розмішуємо йогурт із рослинною олією і порціями вливаємо до сухих інгредієнтів. Замішуємо тісто. Залежно від йогурту вам може знадобитися ще декілька ложок муки, щоб добре вимісити тісто. Розділяємо його на шматочки та формуємо булочки. Виходить приблизно 10-15 штук, залежно від розміру. Можна робити з начинкою: кремовою, маковою, використовувати варення, згущене молоко тощо. Оскільки тісто не солодке, то солодка начинка до нього добре пасуватиме.

Зверху змащуємо булочки рослинною олією, за бажанням можна присипати цукром. Випікаємо у розігрітій до 210-220 градусів духовці 20-25 хвилин до готовності.Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *