Пісочне печиво з родзинками

Пісочне тісто надзвичайно зручне тим, що з нього можна зробити як і пиріг, наприклад, тертий пиріг, так і рогалики, так і просто печиво. А варіацій для печива надзвичайно багато. Сьогодні пропонуємо вам пісочне печиво з родзинками. Родзинки є найдоступнішими серед усіх інших сухофруктів і до того ж це надзвичайно корисний продукт. Вони містять вітаміни А, В1, В2, В5 и В6, С, мають у своєму складі залізо, бор, магній, кальцій, калій, хлор та фосфор. Тому  наше печиво буде не лише смачним, а й корисним.Для того, щоб приготувати пісочне печиво з родзинками знадобиться:

  • яйце – 1;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • Вершкове масло чи маргарин – 100 грн;
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • мука – 2 склянки;
  • родзинки – 100 гр.

Розтираємо масло із цукром, масло повинно бути м’яким, кімнатної температури, додаємо яйце. Змішуємо муку з розпушувачем і поступово вводимо у масу, одразу додаємо родзинки та замішуємо еластичне тісто.

Ділимо тісто на частини та розкачуємо кульки, злегка їх притискаємо. Відправляємо печиво у духовку, розігріту  до 180 градусів та випікаємо від 25 хвилин до рум’яності.Готове охолоджене печиво можна посипати кукурудзяним крохмалем чи цукровою пудрою.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *