Домашнє печиво на згущеному молоці

Мрієте про смачне домашнє печиво із дитинства? Годі мріяти! Час вирушати на кухню та спекти просте, пісочне, домашнє печиво без яєць. Для його приготування вам знадобиться мінімум інгредієнтів та часу. Зацікавились? Тоді вперед. Для приготування пісочного печива без яєць нам знадобиться:

  • масло чи маргарин – 100 гр:
  • молоко згущене – 190 гр;
  • розпушувач – 1,5-2 чайні ложки;
  • мука – 1,5-2 склянки;
  • какао – 1 столова ложка із гіркою

Для початку розтираємо згущене молоко із маслом. Це можна зробити вручну або ж за допомогою міксера. Змішуємо сухі інгредієнти: муку, розпушувач, какао. Поступово додаємо їх до маси зі згущеного молока поки не заміситься тісто. Воно не має липнути до рук, повинно бути еластичним, приємним та смачно пахнути какаоJ Тісто розділяємо на ковбаски, з них ще ковбаски й так далі. Зі шматочків зліплюємо кульки та трішки їх сплющуємо. Можна робити більші, можна менші – хто як бажає.

Готові кульки відправляємо в розігріту духовку (180-200 градусів) та печемо від 25 хвилин. Час залежить від вашої духовки. Печиво має стати твердим та підрум’янитися. Стежте за ним аби не пересушити.

Все, домашнє печиво на згущеному молоці без яєць готово. Смакує як до чаю, так і просто так.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *