Корисні печені яблука з вівсянкою

Печені яблука – смачний та надзвичайно корисний десерт, який до смаку як дітлахам, так і дорослим.

Користь печених яблук величезна.  Дуже часто вони входять у список різноманітних дієт, адже допомагають боротися із зайвою вагою, виводять із організму поганий холестерин, допомагають у лікуванні дисбактеріозу.  У таких яблуках майже повністю зберігаються всі вітаміни та мікроелементи: залізо, натрій, фосфор тощо. Три запечених яблука містять денну норму фолієвої кислоти, яка надзвичайно важлива під час вагітності. Проте, якщо вживати велику їх кількість, то це може спричини діарею. Важливо звернути увагу на сорт яблук. Тим, хто має понижену кислотність шлунку краще вживати в міру кислуваті яблука, тим, хто має високу – солодкі.

Отже, якщо ви любите яблука у будь-якому вигляді, то і печені яблука з вівсянкою будуть вам до душі. Для приготування нам потрібно:

  • яблука – 5 штук;
  • вівсянка – 0,5 склянки;
  • рослинна олія – 1,5 столові ложки;
  • мед – 1 столова ложка;
  • горішки – за бажанням;
  • кориця – за бажанням

Для начинки перемішуємо вівсянку, олію, мед, горішки та корицю. Яблука миємо, обов’язково залишаємо шкірку, зрізаємо капелюшок і вирізаємо серцевинку. Замість неї накладаємо суміш із вівсянки.

Ставимо яблука у форму для запікання, зверху накриваємо капелюшками та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Стан «спеченості» яблук визначайте на власний смак.

Готові печені яблука можна посипати цукровою пудрою, додатково полити медом чи сиропом, проте вони і так виходять доволі солодкими.

Печені яблука – це чудовий варіант, як і смачного десерту, так і ситного перекусу, який можна взяти на роботу.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *