«Лінива» лазанья із лаваша

Лазанья – надзвичайно популярна італійська страва. У класичному варіанті це шматочки тіста, відвареного чи запеченого, які перекладені декількома шарами різноманітної начинки, класично має бути 6 шарів. Але історично перша лазанья мала трошки інший вигляд. Це був звичайний пшеничний коржик із пшеничної муки. Такі коржики пекли греки та римляни.

А сьогодні лазанью готують не лише в Італії, а й у багатьох країнах світу. В супермаркетах продається спеціальне тісто, яке потрібно лише потім зварити чи запекти. А начинка може бути як м’ясною,  так і овочевою. Ще однією характерною особливістю даної страви є соус бешамель. Цей вершковий соус надає лазаньї особливого смаку та робить соковитою.

Проте, не завжди у супермаркетах можна знайти спеціальне тісто. Тут на допомогу приходить звичайний лаваш, з якого можна також зробити лазанью, часто її називають лінивою, адже з тістом нічого не потрібно робити, лише приготувати начинку.

Пропоную цей рецепт випробувати. Для цього нам потрібно:

Вірменський лаваш;
Фарш – 500 гр;
Цибуля – 1;
Морква – 1;
Твердий сир – 150 гр;
Приправи за смаком

Для соусу:

Вершкове масло – 40 гр;
Борошно – 40 гр;
Молоко – 400 мл.

Для початку підготуємо фарш. Цибулю та моркву обсмажуємо, додаємо фарш, приправи. Для соусу бешамель потрібно розтопити у каструльці вершкове масло та згодом додати до нього борошна, добре вимішати, щоб не було грудочок. Тепер знімаємо каструлю з вогню та тоненькою цівкою вливаємо молоко, розмішуючи масу до однорідності. Тепер повертаємо соус та вогонь, постійно помішуючи, варимо до потрібної густоти, також солимо.

Тепер нам лишилося тільки зібрати лазанью. Для цього лист лавашу промазуємо соусом, викладаємо фарш, далі знову лаваш – соус – фарш. І так до кінця. Верхній шар засипаємо твердим сиром.

Ставимо лазанью у духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. Все, тепер лишилося почекати поки вона трішки прохолоне, порізати на шматочки та смакувати.

Смачного!



Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *