Чи можна кунжут під час вагітності?

Як ви гадаєте, у яких продуктах міститься найбільше кальцію? Впевнена, що найпершими на думку приходять молочні продукти. Проте, саме молоко лише на четвертому місці. Трійка лідерів – мак, кунжут та твердий сир (залежно від сорту). Сьогоднішня стаття присвячена кунжуту та його значенню під час вагітності.

В період виношування дитини жіночому організмові як ніколи потрібне збалансоване раціональне харчування із достатнім рівнем вітамінів, мікроелементів. Саме тому важливо знати яку користь чи шкоду приносить там той чи інший продукт.

З кунжутом знайомі майже всі, зазвичай він використовується в кулінарії у випічці або під час приготування м’ясних страв. Проте, як і зерна льону, зерна кунжуту під час теплової обробки втрачають свої корисні властивості та із приємного від кунжуту лишається тільки смак.

А спектр позитивної дії кунжуту на організм дуже широкий. Він сприяє зміцненню імунітету, через те, що є джерелом кальцію – то зміцнює кісткову тканину. Завдяки тому, що у ньому присутні харчові волокна – кунжут допоможе під час проблем із травленням та закрепами. Надзвичайно цінна властивість цих зерен під час вагітності – це сприяння у регенерації плаценти, яка відповідає за постання кисню та корисних речовин до малюка. Також це порятунок для тих жінок, у яких є набряки. Кунжут виводить надлишок солі, тим самим відновлюючи в організмі водно-сольовий баланс. Як бачимо користь вживання кунжуту під час вагітності очевидна.

Як же його правильно споживати? Зерна рекомендують подрібнювати для того, щоб кальцій краще засвоювався організмом. Також є кунжутна олія. Її можна використовувати під час готування страв. Для любителів солоденького є чудова новина – кунжутна халва або тахінна.

Добова норма кунжуту в зернах – 1 столова ложка, кунжутної олії – 2-3 чайні ложки, халви – не більше 30 гр.

Як і в будь-якого продукту, у кунжуту є певні застереження під час вживання. З обережністю його варто вживати жінкам, які: страждають сечокам’яною хворобою, мають надлишкову вагу. Існує думка, що надмірне його споживання може викликати скорочення матки також кунжут може викликати алергічну реакцію.

Тому перед вживанням кунжуту чи кунжутної  олії під час вагітності проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Приємної вам вагітності!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *