Корисний домашній шоколад

Без сумніву, шоколад – це не лише смачно, але і корисно. Проте, у корисності магазинних шоколадок і цукерок годі сподіватися. А так хочеться, щоб дітлахи їли справжній шоколад, а не хімію. Саме тому, для різноманіття, пропонуємо приготувати цей смаколик у домашніх умовах. Для цього, як завжди, у рецептах Родичів Гарбузових, потрібно мінімум інгредієнтів та часу.

Шоколад можна зробити у двох варіантах: із какао, як ми зазвичай звикли, та з керобом. Кероб – рослинний замінник какао. Він є чудовою альтернативою, якщо ви маєте алергію безпосередньо на какао. Смак у нього трішки відмінний, схожий ближче до карамелі, проте шоколадний. Також він надзвичайно корисний. І за ціною не набагато вищий за хороше якісне какао. Крім того, такий шоколад на основі керобу можна вживати жінкам у період лактації, адже він гіпоалергенний і дуже рідко викликає алергічну реакцію у малюка.

Отож, нам потрібно:

  • Масло какао або звичайне вершкове масло – 100 грам;
  • Какао чи кероб – ½ склянки;
  • Цукор (за смаком);
  • Горішки/кокосова стружка/сухофрукти (за бажанням).

Спочатку на водяній бані розтоплюємо масло, далі додаємо какао чи кероб і все інше, що бажаєте. Масу ретельно перемішуємо та розливаємо по формочках. Відправляємо у морозильну камеру на годинку і можна ласувати чудовим та корисним шоколадом.

Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *