Корисне бананове морозиво

Літо та морозиво – це два взаємодоповнюючі поняття. У спекотні дні особливо хочеться чогось прохолодного та освіжаючого. І таким якраз є морозиво. Вибір цього смаколика надзвичайно широкий: пломбір, шоколадне, з різноманітними наповнювачами тощо.

Але, є багато суперечливих моментів. У одних непереносимість лактози, у других – може виникнути алергічна реакція. Особливо люблять морозиво дітлахи, а їм хочеться давати натуральні та корисні продукти. На жаль, магазинне морозиво не завжди є таким. Як же бути у цій ситуації? Вихід є! Зробити морозиво самостійно насправді не важко і не затратно. Для цього нам порібно мінімум часу та інгредієнтів.

Отож, для того щоб приготувати корисне бананове морозиво з розрахунку на одну людину (хоча воно може бути не лише бананове) нам потрібно:
– один стиглий заморожений банан, який має побути у морозильний камері декілька годин;
– якщо з молочними продуктами у вас не має проблем, то ще столова ложка сметани чи натурального йогурту, щоб банан легше збивався;
– какао чи кероб, якщо плануєте зробити шоколадне морозиво;
– заморожені ягоди чи фрукти, якщо плануєте зробити фруктово-ягідне морозиво;
– блендер
Беремо банан і всі інші складники, блендер та збиваємо масу до однорідності. Вона буде мати кремову консистенцію і солодкий смак. Готову масу викладаємо у вафельні стаканчики чи креманки. Прикрашаємо за власним бажанням.

Все, наше корисне, смачне та просте морозиво готове до вживання. Єдиний його недолік – швидко тане, тому потрібно одразу їсти за обидві щоки:)
Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *