Білково-заварний крем

Кремів для тортів існує безліч. Їх можна поділити на прості та складні у приготуванні. Рівень складності визначається не лише за осягом роботи, але і за кількістю інгредієнтів. Одним із простих, звичайно, є сметанний крем. Також сюди можна віднести білково-заварний крем. Він надзвичайно легкий та білосніжний, чудово тримає форму, підходить як для декорування кондитерських виробів, так і для промазування коржів, наприклад бісквітних, так і просто до фруктів та ягід.

Для того, щоб зробити білково-заварний крем нам знадобиться:

  • білок з трьох яєць;
  • цукор – 250 гр;
  • вода – 100 гр;
  • дрібка солі;
  • дрібка лимонної кислоти.

Цукор заливаємо водою та ставимо на середній вогонь. Як тільки маса почне закипати беремо охолоджені білки, кидаємо у них дрібку солі (щоб краще збивалися) та починаємо міксером збивати їх у густу та пишну піну.

Цукровий сироп після закипання потрібно варити 8 хвилин у цей час паралельно збиваємо білки (на це йде 5-7 хвилин), під кінець додаємо дрібку лимонної кислоти. Після 8-ми хвилин знімаємо сироп з вогню та тоненькою цівкою починаємо вливати у білки, які збиваються міксером. Маса збільшується в рази. Ще 3-5 хвилин збиваємо до утворення стійких піків. Крем не має стікає чи капати, маса повинна бути густою та тримати форму.

Все, білково-заварний крем готовий до використання. До речі, він може зберігатися без холодильника до 3-х діб.
Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *