Аджика без варіння із перцю Чилі

Осінь – час заготовок для зими. Варення, консервовані овочі, заморожування продуктів тощо. Родичі Гарбузові пропонують вам найпростіший рецепт аджики, яка не потребує варіння. Вона буде до душі любителям гостренького та сироїдам, а користь її просто неймовірна.

Гіркий перець без термічної обробки зберігає всі свої корисні властивості. Чи знали ви, що перець Чилі просто рекордсмен із вмісту вітаміну С? Також у його складі є вітаміни групи B, E і P, кальцій, фосфор, калій, магній, залізо. У великій кількості перець містить капсаїцин, який є природним знеболювальним, а також майстром зі спалювання жирових відкладень, так як значним чином впливає на обмін речовин в організмі.

Отож, якщо ви худнете, якщо ви любите гостре, якщо ви сироїд тощо то гайда записувати рецепт!

  • 0,5 кг перцю Чилі;
  • 150 гр. часнику;
  • 2 ст.л. хмелі-сунелі;
  • 2 ст. л. коріандру (або інші приправи за смаком);
  • сіль (за смаком)

Найперше, що потрібно вам зробити – то це одягти гумові рукавички, адже Чилі здатен подразнювати шкіру. Перець нарізати, додати всі інші інгредієнти та збити блендером. Якщо ви хочете дуже гостру аджику – зернята перцю залишіть, якщо м’якшу на смак – видаліть.

Готова аджика може тривалий час зберігатися у холодильнику.Смачного!


Фото та текст Олена Славінська ©

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *