7 легких салатів на Новий Рік

Новий Рік – це перш за все свято і тому аби не проводити багато часу на кухні, Родичі Гарбузові пропонують, як завжди, рецепти прості, швидкі, корисні та, звичайно ж, смачні. Їх легкість і в приготуванні, і у харчовому значенні вам точно сподобається.

Отож, занотовуйте:)

  • Салат з кукурудзою та капустою
  • Капуста – надзвичайно поширений інгредієнт багатьох салатів. Воно й не дивно. Цей овоч  містить багато вітамінів (А, С, В, К) та мікро і макроелементів (калій, залізо, фосфор), грубу клітковину. Капуста – низькокалорійний продукт, тому страви із неї можна часто зустріти у дієтичних меню. Найбільш звичними для нас є білокачанна капуста та пекінська. Проте активно використовується цвітна, броколі, кольрабі, червонокачанна, брюссельська, савойська, морська. Кожен її вид має свій набір корисних властивостей для нашого організму.

    Пропонуємо приготувати надзвичайно простий та легкий салат із капусти. Нам знадобиться:

    • капуста (пекінська або білокачанна) – половина головки або маленька капустина;
    • консервовані ананаси – 2-3 кільця;
    • кукурудза консервована – приблизно пів банки
    • ковбаса шинкова або відварене м’ясо – 100 гр;
    • сир – 50 гр;
    • майонез чи натуральний йогурт

    Шинкуємо капусту, ананаси, ковбасу (м’ясо) та сир нарізаємо кубиками. Якщо використовуєте натуральний йогурт потрібно додати сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
    Все, наш легкий святковий салат із капустою готовий до вживання.

    1. Салат з кукурудзою та картоплею

    Незвичним на перший погляд може здатися поєднання консервованої кукурудзи та картоплі, але це лише так здається. Рекомендую спробувати. Для приготування нам знадобиться:

    • картопля – 2;
    • яйця – 2 курячих або 4-5 перепелиних;
    • капуста;
    • помідор;
    • кукурудза – півбаночки;
    • майонез/сметана/йогурт

    Картоплю та яйця, помідор нарізаємо кубиками, додаємо капусту і заправляємо на власний смак. Такий салат виходить водночас і легким і поживним. Підійде як до святкового столу, так і на щодень.

    1. Салат з кукурудзою та ананасами

    Зазвичай, всі звикли до класичного поєднання ананасів, сиру та курячого філе. Проте, якщо курячого філе не має, а є консервована кукурудза, яку потрібно використати та декілька кілець ананасів – цей салат саме для вас. Без м’яса він взагалі легкий-легкий, оскільки ананаси є низькокалорійними, а приємне поєднання ананасів та сиру робить його достойною стравою.

    Консервовані ананаси користуються великою популярністю, вони смачні, доступні й зручні у використанні, а головне, якісні консервовані ананаси майже нічим не поступаються свіжим. Вони зберігають свої корисні речовини: калій, магній, натрій, кальцій, залізо, вітаміни А, С, В1 та В2. Ананаси покращують травлення та підвищують захисні сили організму.

    Для приготування салату з ананасами без м’яса потрібно:

    • консервовані ананаси – 3-4 кільця;
    • консервована кукурудза – пів банки;
    • сир твердий – 100 гр.;
    • грецькі горіхи – жменя;
    • майонез чи натуральний йогурт;
    • сіль, якщо використовуєте йогурт

    Сир та ананаси нарізаємо кубиками, додаємо кукурудзу, заправляємо йогуртом, солимо. Все ретельно перемішуємо. Зверху прикрашаємо салат подрібненими грецькими горішками. Наш легкий та простий салат з ананасами без м’яса готовий.

    1. Салат з кукурудзою та курячим філе

    Салат з ананасами та курячою грудкою є улюбленцем багатьох. Він миттєво з’їдається на святковому столі, адже поєднання солодких ананасів та ніжного курячого філе не лише байдужим нікого. Існує дуже багато його варіацій, але цей, у поєднанні із консервованою кукурудзою точно сподобається навіть тим, хто обожнює солодке.

    Отож, для приготування салату нам знадобиться:

    • відварене куряче філе – 1;
    • консервовані ананаси – маленька баночка або половина великої;
    • консервована кукурудза – половина великої банки;
    • яйця – 3;
    • твердий сир – 100 гр;
    • майонез/йогурт/сметана

    Нарізаємо філе, яйця та твердий сир кубиками. Якщо у вас ананаси кільцями – теж ріжемо їх на кубики, додаємо кукурудзу та заправляємо майонезом. Якщо використовуєте йогурт, то варто додати сіль за смаком, трішки гірчиці.

    Можна такий салат викладами і шарами. Тоді буде така послідовність: філе кубиками – шар майонезу; кукурудза – шар майонезу; натертий на терці сир – шар майонезу; ананаси кубиками – шар майонезу; білки натерті – шар майонезу і зверху прикрашаємо подрібненим жовтком.

    1. Вітамінний салат з кукурудзою

    Цей салат не просто смачний, але і дуже корисний, адже у ньому будуть використовуватися свіжі овочі, які є джерелом вітамінів. Особливо актуальний весною у період, коли нашому організму їх не вистачає. Є хорошим варіантом легкої вечері, підходить тим, хто дотримується дієти або якщо до вас раптово прийшли гості і треба зробити швидкісний салат із того, що є в холодильнику. Для того, щоб приготувати вітамінний салат із кукурудзою нам потрібно:

    • капуста;
    • помідор;
    • огірок;
    • листя салату;
    • черемша (не обов’язково, але дуже корисно, можна замінити на цибулю);
    • олія;
    • яблучний оцет/лимонний сік;
    • кукурудза – півбаночки

    Помідор та огірок нарізаємо кубиками, тремо капусту, рвемо салат, додаємо декілька листів черемши. Заправляємо олією та лимонним соком чи оцтом, солимо за смаком.

    1. Салат із печінки з грибами

    Не знаєте що приготувати на свято чи просто на обід? Пропонуємо корисний та оригінальний салат із печінки з грибами. Такий салатик водночас є ситним, але не важким для шлунку. Про користь печінки із яловичини ми вже згадували (паштет із печінки), а от гриби нічим не поступаються поживними речовинами. У них містяться білки, амінокислоти, мінеральні речовини, жирні кислоти, вуглеводи, вітаміни. Печериці корисні для зору, сприяють зниженню рівня холестерину.

    Тому, готуємо простий салат із грибами.
    Для цього нам потрібно:

    • відварені гриби – 300 гр;
    • відварена печінка із яловичини – 150 гр;
    • сир твердий – 100 гр;
    • цибуля зелена – 50 грн;
      морква по-корейськи – 50-75 гр;
    • майонез

    Змащуємо дно майонезом, печінку тремо на великій терці та викладаємо першим шаром у салатницю, знову змащуємо майонезом. Далі викладаємо корейську моркву. Знову шар майонезу. Наразі черга грибів. Їх потрібно нарізати кубиками й змастити майонезом. Сир тремо на великій терці та щедро посипаємо наш салат. Не забуваємо про майонез. Зверху прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.

    Як бачите, все дуже просто. А якщо замінити магазинний майонез на домашній – то вийде вдвічі корисніше та поживніше.

    1. Теплий салат з грибами та кукурудзою

    Для цього мега простого салату нам знадобиться лише три інгредієнти. Давайте підготуємо:

    • гриби – 200 гр;
    • морква сира – 200 гр (приблизно дві морквинки);
    • часник – 1-2 зубчика:
    • кукурудза – півбаночки

    Моркву натираємо на терці, дрібно нарізаємо часник та відправляємо обсмажуватися на сковороді декілька хвилин, згодом додаємо гриби і смажимо все разом до їхньої готовності. У процесі смаження солимо та перчимо за смаком.

    Викладаємо готові гриби на тарілку, додаємо кукурудза, можна просто зверху посипати, можна перемішати. Найкраще смакує у теплому вигляді.

    Легко та просто!

    Смачного та щасливого Нового Року!


    Текст Олена Славінська ©

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *